Voorbeschouwing 10-12-2022

Komende zaterdag staan er weer competitie- en oefenwedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Er komen acht teams in actie, hiervan spelen er zes thuis en twee uit. De slotfase van de competitie is aangebroken, dus alle teams zullen weer voor de overwinning gaan!

N.E.C. O.21 – NAC O.21
De O.21 selectie van N.E.C. speelde afgelopen dinsdagavond een competitieduel tegen de kampioen FC Twente. In de eerste helft was het FC Twente die de score opende. Verder werd er in de eerste helft niet meer gescoord door beide partijen. Na rust probeerde de Nijmegenaren wat te forceren door het één en ander te wisselen. Toch was het wederom FC Twente met de goal. Hierdoor kwamen de Tukkers op een 2-0 voorsprong met nog een kwartier te spelen. N.E.C. kreeg het niet voor elkaar om in de resterende speeltijd een doelpunt te maken, dus eindigde de wedstrijd in 2-0. N.E.C. staat nu op de vierde plek met zeventien punten uit twaalf wedstrijden. De ploeg van Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy kan enkel nog naar boven kijken in het klassement. Met slechts twee wedstrijden te spelen kunnen zij niet meer gepasseerd worden op de ranglijst. Zaterdag aanstaande is hoogvlieger NAC Breda aan de beurt. De ploeg uit Breda verloor afgelopen zaterdag met 1-2 van VVV Venlo. Hierdoor staan zij met drieëntwintig punten uit twaalf wedstrijden op de tweede plek. Voor NAC is het belangrijk om minimaal één punt te pakken zaterdag, dan is de tweede plek namelijk veiliggesteld. Voor beide teams staat er veel op het spel en dus gaat N.E.C. er alles aan doen om de punten in Nijmegen te houden. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 14:30 uur.

N.E.C. O.18 – Sparta Rotterdam O.18
Afgelopen zaterdag speelde N.E.C. O.18 een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De Nijmegenaren waren dominant in het balbezit, maar toch scoorde FC Volendam in de zevende minuut de openingstreffer. N.E.C. gaf zelf kansen weg, terwijl zij de partij aan de bal waren. In de twintigste minuut maakte Kevin Kers met het hoofd de gelijkmaker voor de Nijmegenaren. Echter was het FC Volendam wat met een goed de voorsprong de rust in ging, door nog twee goals te maken voor het rustsignaal. Met een 1-3 ruststand moest de ploeg van Kevin Moeliker en Rutger Worm in de tweede helft aan de bak. N.E.C. kwam goed uit de startblokken, na zes minuten spelen in de tweede helft maakten de Nijmegenaren de aansluitingstreffer. Het bleef gedurende de wedstrijd op en neer gaan. Na de goal van N.E.C. waren het de Volendammers die weer doeltreffend optraden. Met de 2-4 in de éénenzestigste minuut werd het de ploeg uit Nijmegen nog ingewikkelder gemaakt om punten te pakken. Het was N.E.C. die met het maken van de 3-4 de eindstand bepaalde. Helaas konden de Nijmegenaren geen punt uit de wedstrijd slepen. Hierdoor staat N.E.C. op de zesde plek met zestien punten uit dertien wedstrijden. Er is nog maar één wedstrijd te spelen in deze competitie, die de eindstand zou bepalen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 17 december. Komende zaterdag staat er een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma. De Rotterdammers komen uit in de tweede divisie A, dit is één klasse hoger dan de ploeg uit Nijmegen. In deze competitie draaien zij bovenin mee en verwacht wordt dat zij N.E.C. veel tegenstand bieden zaterdag. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 14:30 uur.

N.E.C. O.16 – VVV Venlo O.16
Voor de mannen van Arjen Nijman stond vorige week een bezoek aan Roda JC op het programma. De ploeg uit Kerkrade begon goed aan de wedstrijd door in de zesde minuut de 1-0 te maken. N.E.C. reageerde hierop door binnen vier minuten twee keer te scoren. Zowel de 1-1 als de 1-2 waren reboundgoals. De 1-2 voorsprong werd volgehouden totdat de scheidrechter het fluitsignaal voor de rust gaf. Na rust waren het slordigheden die ervoor zorgde dat Roda JC aan scoren toe kwam. De Kerkradenaren kregen in de vierenzestigste minuut, na het scoren van de 2-2, een kans om op voorsprong te komen door middel van een penalty. Nadat de strafschop benut werd, lukte het N.E.C. niet om de draad weer op te pakken. Uit een ongelukkige voorzet maakte Roda JC ook de 4-2. Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd. De Nijmegenaren staan nu op de vierde plek met zeventien punten uit twaalf wedstrijden. Met nog twee wedstrijden te spelen, kunnen zij nog alle kanten op. Komende zaterdag komt VVV Venlo weer op bezoek. Nadat de wedstrijd op 19 november bij een 1-1 tussenstand in de vijfenveertigste minuut gestaakt werd, wordt deze wedstrijd zaterdag uitgespeeld. VVV Venlo is de huidige koploper van de competitie, doordat zij vorige week met 3-1 van Alphense Boys wonnen. De Venlonaren verkeren in een goede vorm, die zij ook in de wedstrijd tegen N.E.C. zullen willen behouden. Voor de Nijmegenaren is het een belangrijke wedstrijd om een goede eindklassering neer te behalen. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 14:30 uur.

De Graafschap O.14 – N.E.C. O.14
Voor de O.14 selectie van N.E.C. stond afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. In deze wedstrijd was hoogvlieger FC Groningen de tegenstander. De Nijmegenaren waren scherp vanaf de eerste minuut, hierdoor had aanvaller Tim van Lent al in de vierde minuut zijn eerste doelpunt op zijn naam staan. In de eerste helft was het de ploeg uit Nijmegen die dominanter was dan zijn tegenstander. FC Groningen kwam niet in de wedstrijd en dit resulteerde in kansen voor N.E.C. Nijmegen, deze werden niet benut. In de rust stond er 1-0 op het scorebord in het voordeel van de Nijmegenaren. In het begin van de tweede helft verloor N.E.C. de grip op de Groningers. Toch kreeg FC Groningen het niet voor elkaar om gevaarlijke kansen te creëren. Later in de tweede helft pakten de Nijmegenaren de controle over de wedstrijd terug. In zowel de vijfenvijftigste en als de zesenvijftigste minuut wist N.E.C. te scoren, hierdoor was de tussenstand 3-0. De ploeg uit Nijmegen verzwakte niet, waardoor zij geen tegengoal kregen. De laatste wedstrijd van het seizoen werd dus afgesloten met een mooie overwinning. N.E.C. is op de vijfde plaats geëindigd met zestien punten uit twaalf wedstrijden. Alle resterende teams moeten nog een wedstrijd spelen, maar de Nijmegenaren kunnen geen kant meer op. Komende zaterdag wordt er nog wel gevoetbald door de ploeg van Swen Rovroy. Zij gaan op bezoek bij De Graafschap voor een vriendschappelijk duel. De Doetinchemmers spelen twee klassen hoger dan N.E.C., namelijk in de eerste divisie. In deze competitie staan zij op de een-na-laatste plaats. Een goede kans voor de Nijmegenaren om te zien hoe zij het tegen een ploeg uit de eerste divisie doen. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark De Bezelhorst. De aftrap is om 12:30 uur.

Willem II O.13 – N.E.C. O.13
N.E.C. O.13 ging vorige week op bezoek bij De Graafschap voor een competitiewedstrijd. In de voormiddag werd de bal afgetrapt op Sportpark De Bezelhorst. De Nijmegenaren speelden een prima eerste helft, waarin door beide partijen niet gescoord werd. In de tweede helft werd het spel van de ploeg uit Nijmegen rommeliger. De eerste mogelijkheid die de ploeg uit Doetinchem had, ging er vervolgens direct in. In de vijfenzestigste minuut kreeg N.E.C. een vrije trap, deze werd door Sten van der Heijden via een rebound gescoord. In de resterende tijd werd er geen doelpunt meer gemaakt, waardoor de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde. Door het halen van één punt staat N.E.C. nu op de zesde plek met zeventien punten uit dertien wedstrijden. Doordat alle teams zo dicht bij elkaar staan in hun puntentotaal, kan N.E.C. in theorie nog stijgen naar plek twee of dalen naar plek zeven. Komend weekend hebben de mannen van Niels Voet nog niet hun laatste competitiewedstrijd, maar een oefenduel. De ploeg uit Nijmegen gaat op bezoek bij Willem II. De ploeg uit Tilburg komt uit in de derde divisie, dat is één klasse lager dan de Nijmegenaren. Een goede wedstrijd voor N.E.C. ter voorbereiding op de laatste competitiewedstrijd die op 17 december gespeeld zal worden. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark Prinsenhoeve. De aftrap is om 12:00 uur.

N.E.C. O.12 – De Graafschap O.12
De O.12 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een competitiewedstrijd tegen De Graafschap. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 10:00 uur.

N.E.C. O.11 – Feyenoord O.11
Ook N.E.C. O.11 speelt zaterdag een wedstrijd in competitieverband. De tegenstander is Feyenoord. De wedstrijden aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 10:00 uur.

N.E.C. O.10 – Orion O.10
De O.10 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een wedstrijd tegen Orion O.10. De wedstrijd is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 10:00 uur.

Bron foto: LIN VI fotografie