Voorbeschouwing 11-02-2023

Komende zaterdag en zondag staan er weer competitiewedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. In onderstaande voorbeschouwing lees je de belangrijkste feitjes over de aanstaande wedstrijden. Er komen acht teams in actie, hiervan spelen er zes thuis en twee uit.

RODA JC O.21 – N.E.C. O.21
Na de 1-1 tegen Go Ahead vorige week heeft N.E.C. zich nog niet kunnen nestelen in de top van hun competitie. Ondanks dat N.E.C., dankzij een snelle goal van Tymen Niekel, vroeg op voorsprong kwam wisten de Nijmegenaren deze voorsprong niet over de streep te trekken. De tegenstander van komend weekend heeft momenteel slechts twee wedstrijden gespeeld waarin het één punt wist te halen tegen FC Emmen. De aftrap op Sportpark Kaalheide is om 15:00 uur.

N.E.C. O.18 – Almere City O.18
Om 14:30 uur op Sportcomplex De Eendracht zal N.E.C. O.18 zich willen revancheren na het 4-2 verlies afgelopen week tegen Cambuur. Tegen Almere City krijgt N.E.C. de kans om te laten zien dat afgelopen weekend slechts een incident was. Na drie wedstrijden heeft N.E.C. vier punten en heeft Almere City er twee, het belooft een spannende wedstrijd te worden, zeker omdat de verschillen op de ranglijst nihil zijn.

PEC Zwolle O.16 – N.E.C. O.16
N.E.C. O.16 zal zich willen revancheren na het 2-4 verlies afgelopen week tegen Excelsior. Dit zal moet gebeuren tegen PEC Zwolle, momenteel de koploper van de competitie. De verschillen zijn klein en dus kan N.E.C. weer naar boven kijken bij een goed resultaat. De aftrap op Sportpark Be Quick ’28 is om 11:00 uur.

N.E.C. O.14 – FC Volendam O.14
De O.14 van N.E.C. wacht zaterdag ook een enorm belangrijke wedstrijd als er gekeken wordt naar de ranglijst. Na drie wedstrijden is de ploeg van Swen Rovroy nog puntloos. Wel is het spel regelmatig goed maar valt het kwartje momenteel net niet de goede kant op voor de Nijmegenaren. Tegenstander FC Volendam wist vijf punten te halen uit de eerste drie wedstrijden en staat daarmee op de vierde plek. De aftrap op Sportcomplex De Eendracht is om 12:00 uur.

N.E.C. O.13 – FC Volendam O.13
De mannen van Niels Voet spelen komende zaterdag ook om 12:00 uur thuis tegen FC Volendam. Een makkelijke middag zal het allerminst worden, FC Volendam staat momenteel tweede en N.E.C. zesde. De wedstrijd van afgelopen zondag verliep niet best voor de Nijmegenaren, Excelsior bleek in Rotterdam met 6-0 te sterk. Komend weekend zullen de Nijmegenaren zich hiervoor willen revancheren.

N.E.C. O.12 – FC Twente/Heracles O.12
De O.12 van N.E.C. speelt komende zaterdag een wedstrijd thuis tegen de voetbalacademie van FC Twente en Heracles. De aftrap op Sportcomplex De Eendracht is om 09:30 uur.

N.E.C. O.11 – PSV O.11
N.E.C. O.11 speelt komend weekend een wedstrijd tegen PSV O.11, de aftrap op Sportcomplex De Eendracht is om 09:30 uur.

N.E.C. O.10 – WVW O.10
De mannen van Yaacoubi spelen komende zaterdag een wedstrijd tegen WVW O.10. De aftrap op Sportcomplex De Eendracht is om 09:30 uur.

Bron foto: LIN VI fotografie