Voorbeschouwing 19-11-2022

Komende zaterdag staan er weer competitiewedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Er komen zeven teams in actie, hiervan spelen er zes thuis en één uit. Alle teams zullen weer voor de overwinning gaan!

AFC O.18 – N.E.C. O.18
De O.18 selectie van N.E.C. speelde afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen Willem II. De ploeg uit Tilburg is een directe concurrent, doordat ze dicht bij elkaar staan op de ranglijst. Na de aftrap wisten de Tilburgers al snel op voorsprong te komen. Willem II scoorde na acht minuten spelen de openingstreffer. De Nijmegenaren reageerde hier adequaat op en na vijftien minuten spelen stond er 1-1 op het scorebord. Na deze snelle goals bleef het rustig, de ruststand was 1-1. In de tweede helft werd er veel gewisseld, maar dit was tevergeefs. Beide teams kregen het niet voor elkaar om een doelpunt te maken en daarmee de overwinning binnen te slepen. De punten werden verdeeld onder de ploegen aangezien de wedstrijd in 1-1 eindigde. Afgelopen week is de ploeg van Kevin Moeliker en Rutger Worm weer volop bezig met de voorbereiding op zaterdag. Dan treedt N.E.C. aan tegen hekkensluiter AFC. De Amsterdammers speelden zaterdag tegen Alphense Boys en verloren hiervan in een doelpuntrijke wedstrijd met 6-3. In een eerdere ontmoeting met N.E.C. werd het 4-3 in het voordeel van de Nijmegenaren. Er moet zaterdag weer alles op alles gezet worden om met de drie punten naar huis te gaan. De wedstrijd aanstaande zaterdag is op Sportpark Goed Genoeg. De aftrap is om 12:00 uur.

N.E.C. O.16 – VVV Venlo O.16
Voor de mannen van Arjen Nijman was het een goed weekend. Zij speelden tegen hekkensluiter FC Eindhoven en mochten de drie punten mee naar huis nemen. Na dertien minuten maakte N.E.C. al de 0-1. Hier probeerde FC Eindhoven nog wat tegenover te zetten in de vorm van een doelpunt, twee minuten later maakte de Eindhovenaren de gelijkmaker. Net voor rust kregen de Nijmegenaren een hoekschop. Deze werd binnengekopt door Joep Willems, waardoor N.E.C. met een 1-2 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft ging het spel op en neer, maar was het N.E.C die aan het langste eind trok. Na een goede actie van Joep Willems, kon Fons van Egdom de eindstand bepalen op 1-3. Na deze overwinning staat N.E.C. op de derde plek met zeventien punten uit tien wedstrijden. Zaterdag staat VVV Venlo op het programma. De ploeg uit Venlo verkeerd in een wat mindere vorm, er werd al twee wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Afgelopen zaterdag verloor VVV Venlo met 2-3 van AFC. Een mooie kans voor de Nijmegenaren, bij een overwinning evenaren zij VVV Venlo in het puntentotaal. De ploeg uit Nijmegen gaat er alles aan doen om te winnen zaterdag. De wedstrijd is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 14:30 uur.

N.E.C. O.14 – FC Volendam O.14
Voor N.E.C. O.14 stond er afgelopen zaterdag een wedstrijd tegen de koploper op het programma. De Nijmegenaren gaven weinig kansen weg, maar wisten zelf ook weinig te creëren. In de eerste helft was het Go Ahead Eagles met de openingstreffer. In de tweede helft was het spelbeeld niet heel anders. De ploeg uit Nijmegen gaf wederom weinig kansen weg, maar toch scoorden de Deventenaren de 2-0. Ditmaal ging het bij de Nijmegen fout in de opbouw. Na deze goal werd N.E.C. gevaarlijker, er ontstond dreiging rond de zestienmeter, maar echte kansen bleven uit. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 2-0. De Nijmegenaren staan nu op de voorlaatste plaats met tien punten uit negen wedstrijden. Swen Rovroy en zijn mannen hebben zich weer volledig gericht op de volgende wedstrijd, dan wordt er tegen FC Volendam gespeeld. De Volendammers hebben al drie wedstrijden op rij geen punt gepakt. Als de Nijmegenaren de wedstrijd zaterdag weet te winnen, dan komen zij gelijk in het totaal aantal punten met FC Volendam. In de laatste onderlinge krachtmeting tussen de twee ploegen, won FC Volendam met 2-1. Tijd voor revanche voor de ploeg uit Nijmegen. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 12:00 uur.

N.E.C. O.13 – FC Emmen O.13
De ploeg van Niels Voet kent met drie wedstrijden in zeven dagen tijd een drukke week. Vorige week zaterdag werd er gespeeld tegen Alphense Boys. De wedstrijd werd gespeeld in Alphen aan den Rijn. Toen het eindsignaal klonk, stond er 1-1 op het scorebord. Beide ploegen gingen met een punt naar huis. Veel hersteltijd voor de Nijmegenaren was er echter niet. Dinsdag stond er weer een competitiewedstrijd op het programma, ditmaal tegen FC Twente/Heracles. De ploeg uit Overijsel stond alvorens de wedstrijd één plek boven N.E.C., beide teams zijn aan elkaar gewaagd dus. De ban werd in de eerste helft gebroken door Daan Schut, die na zestien minuten spelen de openingstreffer maakte. De ploeg uit Nijmegen speelde een goede eerste helft en vergat zichzelf niet te belonen, bij rust was de stand al 0-3. Ook na rust konden de tegenstander weinig inbrengen tegen het spel van de N.E.C.’ers. Sten van der Heijden maakte zijn tweede van de wedstrijd en bepaalde hiermee de eindstand op 0-4. Aankomende zaterdag komen de Nijmegenaren weer in actie. Koploper FC Emmen komt op bezoek bij Sportcomplex De Eendracht. De ploeg uit Emmen won afgelopen zaterdag nipt van Go Ahead Eagles en staat daarmee op achttien punten uit tien wedstrijden, dit zijn twee punten meer dan N.E.C. In de laatste ontmoeting tussen de twee ploegen won N.E.C. met 0-5. Zaterdag zal N.E.C. voor hetzelfde resultaat gaan. De wedstrijd is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 12:00 uur.

N.E.C. O.12 – SC Heerenveen O.12
De O.12 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen. De wedstrijd is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 10:00 uur.

N.E.C. O.11 – Fortuna Sittard O.11
N.E.C. O.11 speelt zaterdag een wedstrijd tegen Fortuna Sittard O.11. De wedstrijd is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 10:00 uur.

N.E.C. O.10 – AWC O.10
De O.10 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een competitiewedstrijd tegen AWC O.10. De wedstrijd is op Sportcomplex De Eendracht. De wedstrijd is om 10:00 uur.