Voorbeschouwing 22-10-2022

Komend weekend is het rustig op Sportcomplex De Eendracht. Er staat één competitiewedstrijd en één toernooi op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Er komen twee teams in actie, die beide uit spelen. De teams zullen weer voor de overwinning gaan!

FC Den Bosch O.21 – N.E.C. O.21
N.E.C. O.21 speelde vorige week zaterdag een competitiewedstrijd tegen FC Twente. Het was een boeiende wedstrijd zonder een uiteindelijke winnaar, de wedstrijd eindigde in 0-0. Door dit gelijke spel is de competitie erg spannend. Zo staat de koploper NAC Breda op 15 punten, de nummer twee op dertien punten en de nummer vier, vijf en zes op tien punten. De Nijmegenaren staan vierde met tien punten uit zes wedstrijden. Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor zaterdag. Dan gaat de ploeg uit Nijmegen op bezoek bij FC Den Bosch, de concurrent die ook op tien punten staat. De ploeg uit Den Bosch bezorgde hekkensluiter Go Ahead Eagles vorige week zijn eerste punt door met 2-2 gelijk te spelen. Zaterdag weer een belangrijke wedstrijd voor beide teams, die vol voor de overwinning zullen gaan. De wedstrijd komende zaterdag wordt gespeeld in Stadion De Vliert. De aftrap is om 15:00 uur.

N.E.C. O.11 en O.10 toernooi
Komende zaterdag is er een internationaal toernooi bij FC VVC, hier doet N.E.C. ook aan mee. Er komen grote tegenstanders uit Nederland, België, Duitsland en Engeland. Tegenstanders als Feyenoord, PSV, Borussia Dortmund, FC Köln, Antwerp FC, Zulte Waregem, Cambridge United FC en nog veel meer nemen deel aan het toernooi. Een internationale krachtmeting voor de Nijmegenaren dus. Het toernooi komende zaterdag is op Sportpark FC VVC, te Nieuw-Vennep. De aanvang van het toernooi is om 10:00 uur.

Bron foto: LIN VI fotografie