Voorbeschouwing 24-09-2022

Komende zaterdag staan er weer competitie- en oefenwedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Er komen zeven teams in actie, hiervan spelen er vijf uit en twee thuis. Alle teams zullen weer voor de overwinning gaan!

N.E.C. O.18 – AFC O.18
N.E.C. O.18 wist afgelopen zaterdag niet te winnen op bezoek bij Willem II O.18. De wedstrijd werd met 3-1 verloren. De mannen van Kevin Moeliker en Rutger Worm hadden een lastige tegenstander aan de club uit Tilburg. In de tweede helft wist Willem II de zege binnen te halen door twee keer te scoren. Veel tijd voor teleurstelling was er niet, aankomende zaterdag staat er namelijk weer een belangrijke competitiewedstrijd op de planning. De Nijmegenaren nemen het op tegen hekkensluiter AFC O.18. De ploeg uit Amsterdam wist nog geen enkel punt te halen. N.E.C. O.18 staat met één punt maar liefst één plek boven de Amsterdammers. Een belangrijke wedstrijd dus om hogerop in het klassement te komen. AFC O.18 verloor vorige week met 2-3 in eigen huis van Alphense Boys O.18. Beide teams zullen er alles aan doen om de eerste overwinning te behalen. De wedstrijd komende zaterdag vindt plaats op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 13:00 uur.

VVV-Venlo O.16 – N.E.C. O.16
De O.16 selectie van N.E.C. speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven O.16. Na twee gewonnen wedstrijden op rij werd het eerste puntverlies door de Nijmegenaren geleden. De wedstrijd eindigde in 1-1. Dit was het eerste punt voor FC Eindhoven O.16. In de eerste helft kwam N.E.C. O.16 op voorsprong, echter wisten de Eindhovenaren dit na rust om te draaien naar een gelijkspel. N.E.C. O.16 deelt de koppositie nu met VVV-Venlo O.16. De ploeg uit Venlo is tevens de tegenstander van komende zaterdag. Ook VVV-Venlo verspilde afgelopen zaterdag zijn eerste punten. Er werd namelijk gelijk gespeeld tegen AFC O.16. De gedeeld koplopers gaan zaterdag een belangrijke strijd met elkaar aan. De teams willen beide de koppositie in handen krijgen, ze zullen er alles voor geven. Het belooft een spannende pot te worden. De wedstrijd wordt gespeeld op het VVV-Venlo Jeugdcomplex te Venlo. De aftrap is om 12:30 uur.

FC Volendam O.14 – N.E.C. O.14
De ploeg van Swen Rovroy kreeg zaterdag bezoek van Go Ahead Eagles O.14. Bij rust was de stand 0-1 in het voordeel van de ploeg uit Deventer. De ploeg uit Nijmegen kreeg in de tweede helft nog enkele kansen om langszij te komen, maar verzuimde. De uitploeg wist ook niet meer te scoren, waardoor de wedstrijd in 0-1 eindigde. N.E.C. O.14 deelt momenteel de laatste plaats met sc Heerenveen O.14. Zaterdag zou er alles aan gedaan worden om van deze plek af te komen. De Nijmegenaren gaan de strijd aan met FC Volendam O.14. Volendam heeft uit twee wedstrijden vier punten. Vorige week speelden ze gelijk tegen FC Groningen O.14. Het seizoen is pas net begonnen, dus het kan nog alle kanten op. N.E.C. O.14 gaat alles geven om de drie punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd wordt gespeeld in het Kras Stadion. De aftrap is om 12:00 uur.

FC Emmen O.13 – N.E.C. O.13
N.E.C. O.13 heeft afgelopen zaterdag tegen Alphense Boys O.13 gespeeld. De club uit Alphen aan den Rijn kwam langs op Sportcomplex De Eendracht. Helaas bleek Alphense Boys O.13 een maatje te groot voor de ploeg uit Nijmegen. Ondanks een vroege 1-0 voorsprong, werd er met 2-5 verloren. Door deze nederlaag zijn er geen punten bij het punttotaal gekomen. N.E.C. O.13 heeft nu drie punten uit drie wedstrijden. Zaterdag spelen de Nijmegenaren tegen Emmen O.13. Emmen. O.13 heeft vorige week met 4-3 verloren van Go Ahead Eagles, hierdoor staat de ploeg nog steeds met nul punten onderaan. Een goede tegenstander dus voor Niels Voet en zijn ploeg om weer eens wat punten binnen te slepen. FC Emmen O.13 wil voor het eigen publiek ook graag winnen. Een belangrijke pot dus voor beide teams. De wedstrijd is zaterdag op De Oude Meerdijk. De aftrap is om 11:00 uur.

N.E.C. O.12 – Fortuna Sittard O.12
N.E.C. O.12 speelt zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Fortuna Sittard O.12. De wedstijd wordt gespeeld op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 10:00 uur.

N.E.C. O.11 Drieluik
De O.11 selectie van N.E.C. speelt zaterdag een vriendschappelijk drieluik tegen FC Utrecht O.11 en PEC Zwolle O.11. De aftrap is op Sportpark Be Quick ’28. De aftrap is om 10:00.

Woezik O.10 – N.E.C. O.10
N.E.C. O.10 speel zaterdag tegen Woezik O.10. De wedstrijd wordt op Sportpark Woezik gespeeld. De aftrap is om 10:00 uur.

Bron foto: LIN VI Fotografie