Voorbeschouwing 29-10-202

Komende zaterdag staan er weer competitiewedstrijden op het programma voor de teams van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Er komen vijf teams in actie, hiervan speelt er één thuis. Alle teams zullen weer voor de overwinning gaan!

Vitesse O.21 – N.E.C. O.21
De ploeg van Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy ging zaterdag op bezoek bij FC Den Bosch. Na tien minuten stond het al 1-1 mede door het doelpunt van Ibrahim Cissoko. De ploegen gingen met een 1-1 ruststand de kleedkamers in. Omdat beide teams op evenveel punten in het klassement stonden, waren ze beide gedreven de overwinning over de streep te trekken. Echter werd er na rust niet meer gescoord, hierdoor eindigde de wedstrijd in 1-1. Door dit gelijke spel staat N.E.C. op de vierde plaats met elf punten uit zeven wedstrijden. De Nijmegenaren delen deze plek met Vitesse, ook zij hebben elf punten uit zeven wedstrijden. Komende zaterdag wordt er in een onderlinge krachtmeting bekend gemaakt, wie de sterkere ploeg heeft. De ploeg uit Arnhem speelde vorige week gelijk tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles. Het werd 2-2 en daarmee bezorgde Vitesse Go Ahead Eagles zijn tweede punt. Ondanks de herfstvakantie heeft de ploeg uit Nijmegen hard doorgetraind, om zaterdag de derby te winnen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Nationaal Sportcentrum Papendal. De aftrap is om 14:30 uur.

N.E.C. O.18 – Excelsior Rotterdam O.18
Vorige week werd er geen wedstrijd gespeeld door de O.18 selectie van N.E.C. Dit geldt ook voor de tegenstander van komende zaterdag, Excelsior Rotterdam. De Rotterdammers zijn een hoogvlieger in de competitie, ze staan met vijftien punten uit zeven wedstrijden op de tweede plek. N.E.C. heeft ook zeven wedstrijden gespeeld en wist daar elf punten uit te halen. Met dit puntentotaal staan zijn op de vijfde plek. De verschillen in de competitie zijn niet groot, het verschil tussen de koploper en nummer vijf is maar vijf punten. Ieder punt dat gehaald kan worden, is belangrijk. Na de lange voorbereiding zullen de mannen van Kevin Moeliker en Rutger Worm er zaterdag alles aan doen, om deze belangrijke punten in de wacht te slepen. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportcomplex De Eendracht. De aftrap is om 12:00 uur.

AFC’34 O.16 – N.E.C. O16
Ook door N.E.C. O.16 werd er afgelopen weekend geen wedstrijd gespeeld. De ploeg van Arjen Nijman staat met tien punten uit zeven wedstrijden op de vierde plek in het klassement. Tegenstander van zaterdag, AFC’34 heeft uit dezelfde hoeveelheid wedstrijden acht punten gehaald en staat daarmee op de zesde plek. Ook AFC’34 heeft afgelopen week rust gehad. Beide teams hebben dus een lange voorbereiding gehad naar zaterdag. De wedstrijd komende zaterdag is op Sportpark AFC’34. De aftrap is om 10:15 uur.

SC Cambuur O.14 – N.E.C. O.14
Voor Swen Rovroy en zijn ploeg is het eindelijk weer tijd voor een wedstrijd in competitieverband. De Nijmegenaren mogen de lange weg naar Leeuwarden afleggen, om daar SC Cambuur te treffen als tegenstander. De ploeg uit Leeuwarden won zijn twee laatst gespeelde wedstrijden en staan met acht punten uit zes wedstrijden op de vierde plek. N.E.C. wist slechts vier punten te halen uit de eerste zes wedstrijden. Na drie weken hard trainen gaan de Nijmegenaren er alles aan doen om drie punten mee te nemen vanuit Friesland. De punten zijn hard nodig en er zal dus voor gestreden worden. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark Kalverdijkje Noord. De aftrap is om 11:00 uur.

AFC O.13 – N.E.C. O.13
Ook de O.13 selectie van N.E.C. is zaterdag weer aan de beurt om een competitieduel te spelen. De ploeg van Niels Voet mag op bezoek bij de koplopers uit Amsterdam, AFC. De Amsterdammers kende een goede opening van het seizoen, na zes wedstrijden hebben ze dertien punten gehaald. N.E.C. staat tot nu toe nog op de vijfde plek met negen punten uit zes wedstrijden. Hier moet bij benoemd worden dat alle bovenstaande ploegen op AFC na een wedstrijd meer gespeeld hebben, kortom de Nijmegenaren kunnen nog klimmen in het klassement. Aankomende zaterdag kan de eerste stap omhoog gezet worden door punten te pakken bij AFC. N.E.C. zou alles uit de kast moeten halen, om een goed resultaat neer te zetten bij de koploper. De wedstrijd aankomende zaterdag is op Sportpark Goed Genoeg. De aftrap is om 10:00 uur.

Bron foto: LIN VI fotografie